|

Lentil Curry

Subject: Food
Matt says: For a creamy texture use a hand blender to blend half the mixture towards the end of cooking.

Ingredients

Ginger
Garlic
1 large onion
3 carrotts
1 cup red lentils
Fresh cream or youghourt
1 tablespoon curry powder
sugar
salt

Chop finely onion, garlic, ginger and carrots.
Fry in olive oil (with the curry powder) for 5 mins.
Add 1 cup red lentils. Add one and a half tablespoons sugar and half a teaspoon of salt. Fry for a further 5 mins.
Add half a litre of water and 3 tablespoons fresh cream (or youghourt). Simmer for 20 mins, adding more water if necessary.
With a blender liquify half the mixture. Serve with rice.

Curry de lentilles

Gingembre
Ail
1 gros oignon
3 carottes
1 tasse de lentilles rouges
Crème fraîche ou yaourt
Une cuillère à soupe poudre de curry
sucre
sel

Hacher finement l’oignon, l’ail, le gingembre et les carottes.
Faire revenir (avec le poudre de curry) dans l’huile d’olive 5 mn.
Ajouter 1 tasse de lentilles rouges. Ajouter une cuillère à soupe et demie de sucre et une demi-cuillère à café de sel. Frire encore 5 min.
Ajouter un demi-litre d’eau et 3 cuillères à soupe de crème fraîche (ou de yaourt). Laisser mijoter 20 min en rajoutant de l’eau si nécessaire.
Avec un mixeur liquéfier la moitié du mélange. Servir avec du riz.



<< Back | Categories >>

Similar Posts